Izvođač


LJILJANA LAŠIĆ
2

LJILJANA LAŠIĆ

Rodjenje: 17.12.1946.

Ljiljana Lašić (Kragujevac, 17. decembra 1946) je srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica. Ljiljana je rođena u Kragujevcu 17. decembra 1946. godine. Detinjstvo je provela u beogradskom naselju Neimar, a Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu je upisala iz prvog pokušaja u klasi profesora Minje Dedića, zajedno sa: Svetlanom BojkovićPetrom Božovićem

 Nastavite

Trenutni programi


Nijedan program se trenutno ne pokreće.

Ljiljana Lašić (Kragujevac, 17. decembra 1946) je srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica. Ljiljana je rođena u Kragujevcu 17. decembra 1946. godine. Detinjstvo je provela u beogradskom naselju Neimar, a Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu je upisala iz prvog pokušaja u klasi profesora Minje Dedića, zajedno sa: Svetlanom BojkovićPetrom Božovićem i   Brankom Milićevićem Kockicom.

Igrala je u skoro svim beogradskim pozorištima, a skoro četiri decenije bila je stalni član BDP-a. Početkom sedamdesetih godina XX veka dobila je ulogu Tine, u seriji „Pozorište u kući“, koja joj je donela veliku popularnost na prostorima bivše SFRJ.

Uprkos uspešnoj televizijskoj i pozorišnoj karijeri, glumila je u svega pet filmova. Pored glume, Ljiljana Lašić se bavi i pisanjem scenarija za pozorišne predstave, a napisala je i nekoliko zbirki pesama.

Za scenario predstave„Jasmin na stranputici“, dobila je nagradu „Zlatni ćuran“ naDanima komedijauJagodini. (Izvor: sr.wikipedia.org; www.blic.rs)

JASMIN NA STRANPUTICI

JASMIN NA STRANPUTICI

Pozor
Glumac/Glumica
LETO NA GARDOŠU 2019. - ISTOČNI ANĐEO

LETO NA GARDOŠU 2019. - ISTOČNI ANĐEO

RAZNO
Anđeo

Preporuke